Google Translate

Google Translate . . . . French German Spain Italian Dutch Portuguese Japanese Arabic Chinese Simplified

Tuesday, January 28, 2014

Renovation of 'la verniere', Catus



La vernière is fondly remembered by many of the older folk of Catus as a popular gathering place for the inhabitants of the village, young and old. 

A slope, later replaced by steps, led down to the stream at the bottom of the weir where children could splash about, ladies do their washing, men fish and animals water.

La vernière has undergone some major renovation works over the past year. This included removing some old tree trunks, buidling a new stone wall with reinforcement against the rush of the water at the bottom of the weir and steps leading down to the stream.

Space has been allocated for planting flowers and la vernière will once again be a focal gathering point for people of the village and our visitors.